offers2
offers2

Το ξέρεις ότι…το 80% των αθλητών θα έχουν υψηλότερη απόδοση & θα αποτρέψουν τραυματισμούς αν αξιολογηθούν με τις αποτελεσματικές εργομετρικές εξετάσεις του Alterlife?

 
 

Εργομετρικές Εξετάσεις

Βασική μας αναζήτηση και επιδίωξη είναι η πλήρης και εμπεριστατωμένη κατανόηση και αποκρυπτογράφηση των αναγκών του κάθε αθλητή ή ασκούμενου.

 

Ξεκινώντας με την σωστή συλλογή και ανάλυση όλων των δεδομένων που αφορούν στο σώμα και στην φυσική σου κατάσταση και λειτουργία (μέσω μιας επιστημονικής εργομέτρησης και σωματομέτρησης) θα σου τεκμηριώσουμε κάθε προτεινόμενη λύση για την κάλυψη των αναγκών σου. Σε μια συνεδρία μιας ώρας συλλέγουμε όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε την δική σου αθλητική ταυτότητα, να προσδιορίσουμε το αθλητικό σου είναι..!

 

Με τις εργομετρικές εξετάσεις θα σου λυθούν οι παρακάτω ερωτήσεις:

  • πόσο δυνατός είσαι..?
  • πόσο ευλύγιστος..?
  • πόσο λίπος έχεις…?
  • ποια είναι η φυσική σου κατάσταση..?
  • αξιολογήσεις ταχύτητας, αντίδρασης κλπ…
 

Σωματομετρικά Χαρακτηριστικά

 
 
8297
 

Οι παράμετροι που καταγράφονται είναι οι εξής:
1. Ύψος από όρθια θέση (αναστημόμετρο)
2. Σωματικό βάρος (Ζυγός)
3. Μήκος κάτω άκρων
4. Μήκος κορμού &
5. Δείκτης βιολογικής ωρίμανσης (age at peak height velocity).

Σημασία για την καθοδήγηση της προπόνησης, καθορισμός της σύστασης σώματος του αθλητή, εύρεση ιδανικού σωματικού βάρους, αξιολόγηση προπονητικών προγραμμάτων, ιδιαίτερη σημασία σε αθλήματα που διαχωρίζονται με βάση το σωματικό βάρος.

Επίσης μπορεί να βρεθεί ο δείκτης βιολογικής ωρίμανσης που μας βοηθάει στην κατηγοριοποίηση του αθλητή ως προς το ρυθμό ανάπτυξης.

Σύσταση Σώματος

 
 
8295
 

Οι παράμετροι που καταγράφονται είναι οι εξής:
1. Λιπομέτρηση (δερματοπτυχόμετρο)

Με τον όρο σωματικό λίπος αναφερόμαστε στο σύνολο των λιπιδίων που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, τα οποία συναντάμε είτε υποδόρια (υποδόριο λίπος) είτε σε άλλα σημεία του σώματος (σπλαχνικό λίπος). Το σωματικό λίπος σχετίζεται άμεσα με την υγεία, καθώς συνδέεται τόσο με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο όσο και με μεταβολικές διαταραχές (μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη, παχυσαρκία κα).

2. Περίμετρος Μέσης

Η περίμετρος της μέσης αποτελεί την μικρότερη περίμετρο της κοιλιακής χώρας (μικρότερη περίμετρος μεταξύ ακρολοφίας και κατώτερων πλευρών). Έχει αποδειχτεί με σχετικές έρευνες ότι η αυξημένη συγκέντρωση σπλαχνικού λίπους αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη τύπου 2.

 

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

8242
 
Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR, Resting Metabolic Rate) ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας προκειμένου να κάνει τις ζωτικές λειτουργίες του. Πιο απλά, με την μέτρηση του μεταβολικού ρυθμού προσδιορίζουμε με ακρίβεια τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει το άτομο ημερησίως, όταν είναι σε πλήρη ηρεμία.

 

Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας αντιπροσωπεύει περίπου το 60-75% των ενεργειακών αναγκών του ανθρώπου.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου & πάρε προσφορά για εσένα ή την ομάδα σου.

 
 

Αξιολόγηση Ευεξίας

 
Η ευλυγισία αποτελεί μία βασική συνιστώσα της φυσικής κατάστασης του ατόμου. Αντικατοπτρίζει την ελαστικότητα των αρθρώσεων και των σκελετικών μυών.

 

Η ευλυγισία έχει σχέση με το εύρος της κίνησης γύρω από την άρθρωση. Η μέτρηση ενός γενικού δείκτη ευλυγισίας γίνεται με τη δοκιμασία «sit and reach» και η τιμή συναρτάται τελικώς με το φύλο και την ηλικία. Πρακτικά, οι δοκιμαζόμενοι κάθονται σε εδραία θέση με τα πόδια τεντωμένα και εκτελώντας δίπλωση μετράται η τιμή που φτάνουν οι άκρες των δακτύλων στη σχετική κλίμακα. Με την αξιολόγηση ευλυγισίας εκτιμούνται τυχόν μυϊκές βραχύνσεις οι οποίες σχετίζονται με τραυματισμούς (μυϊκές θλάσεις).

 

Η βελτίωση της ευλυγισίας είναι ένα σημαντικό στοιχείο του προπονητικού προγράμματος τόσο για τους αθλητές όσο και για τους αθλούμενους, γιατί η ευλυγισία επιτρέπει στον αθλητή να εκτελεί ποικίλες κινήσεις και δεξιότητες εύκολα ενώ παράλληλα τον προστατεύει από τυχόν τραυματισμούς.

8243

Αξιολόγηση Δύναμης Κάτω Άκρων

 
 
8244
 
Μυϊκή δύναμη είναι η δυνατότητα των μυών του σώματος να υπερνικούν μια αντίσταση στην μονάδα του χρόνου. Πιο απλά, με τον όρο μυϊκή δύναμη εννοούμε την ικανότητα του ατόμου να μεταφέρει, να σηκώνει και να σπρώχνει ένα φορτίο. Επίσης, πέρα από τον όρο της μυϊκής δύναμης έχει διατυπωθεί και ο όρος της μυϊκής αντοχής.
Τα τεστ σε αυτή την κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

 

1. Κατακόρυφο άλμα με τα χέρια σε μεσολαβή (CMJ)
2. Κατακόρυφο άλμα με ελεύθερη κίνηση των άνω άκρων (CMJ free arms)
3. Αντοχή στην δύναμη-δείκτης κόπωσης (30 sec)
4. Δυναμική ισορροπία (dynamic stability)
5. Quick feet ability (30 sec-60 sec)
6. Squat jump
7. Drop jump

Αξιολόγηση Δύναμης Άνω Άκρων

 
 
8298
 
Στη δύναμη κάτω άκρων χρησιμοποιούμαι κάποια τεστ αξιολόγησης με ρίψη medicine ball από διάφορες θέσεις όπως εδραία θέση και όρθια θέση.
 

Ταχύτητα Αντίδρασης

 
 
8302
 
Ταχύτητα αντίδρασης (Optojump Φωτοκύτταρα) είναι η ικανότητα να αντιδρά κανείς στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

 

Στον αθλητισμό η ταχύτητα αντίδρασης είναι αποτέλεσμα του χρόνου που μεσολαβεί από την εμφάνιση ενός ερεθίσματος μέχρι την αντίστοιχη κίνηση των μυών.

Αξιολόγηση Ταχύτητας

 
 
8248
 
Η ικανότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερης αντίδρασης σε ένα ερέθισμα ή σήμα και η διεξαγωγή κινήσεων με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα ενάντια σε μικρές εξωτερικά αντιστάσεις. Αξιολογείται ο χρόνος που χρειάζεται για να διανυθεί μια δεδομένη απόσταση με τη βοήθεια φωτοκύτταρων, καθώς και η ευκινησία των αθλητών δηλαδή στο κατά πόσο μπορεί ένας αθλητής να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα με αλλαγές κατεύθυνσης. Εξειδικευμένα τεστ χρησιμοποιούνται για τις μετρήσεις αυτών των παραμέτρων.

Τα τεστ σε αυτή την κατηγορία είναι τα ακόλουθα:
1. Χρονομέτρηση 0-10 μ
2. Χρονομέτρηση 0-20 μ
3. Χρονομέτρηση 0-30 μ
4. Αντίστοιχα τεστ με αλλαγή κατεύθυνσης (agility test)
5. Αντίστοιχα τεστ επιδεξιότητας για κάθε άθλημα με μπάλα

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου & πάρε προσφορά για εσένα ή την ομάδα σου.

 
 

Δυναμομέτρηση

8250
 
Στη δυναμομέτρηση αξιολογούμε την μέγιστη ισχύ των εξεταζόμενων μυϊκών ομάδων, την μυϊκή αντοχή, τυχόν ανισορροπίες μεταξύ αγωνιστών/ανταγωνιστών μυών και γίνεται έλεγχος της προόδου την περίοδο της αποκατάστασης. Αξίζει να τονίσουμε ότι η σχέση αγωνιστών/ανταγωνιστών μυών είναι απαραίτητο να αξιολογείται ώστε ανάλογα µε τα αποτελέσματα να γίνεται πιο σωστή καθοδήγηση των προγραμμάτων άσκησης–προπόνησης. Η χρησιμότητα της σχέσης αυτής έγκειται στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης τραυματισμού και στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

 

Τα τεστ σε αυτή την κατηγορία είναι τα εξής:
1. Δυναμομέτρηση κάτω άκρων (βαθύ κάθισμα)
2. Δυναμομέτρηση οπίσθιων μηριαίων (leg curl)
3. Δυναμομέτρηση τετρακέφαλου (leg extension)

 

Αξιολόγηση Αερόβιας Ικανότητας

 
Η αερόβια ικανότητα αντιπροσωπεύει την ικανότητα πρόσληψης, μεταφοράς και κατανάλωσης οξυγόνου από τον οργανισμό. Όσο μεγαλύτερη είναι η αερόβια ικανότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ικανότητα παραγωγής έργου μέσω αερόβιων μηχανισμών, δηλαδή μέσω της χρήσης οξυγόνου.

 

Τα τεστ σε αυτή την κατηγορία είναι τα ακόλουθα:
1. Μέτρηση μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2max) με αναλυτή αερίων
2. 20m shuttle run test (παλίνδρομο test)

8251
 

Μέτρηση Γαλακτικού Οξέως

8252
 
Με την μέτρηση του γαλακτικού οξέος έχουμε εκτίμηση της αερόβιας ικανότητας, της αναερόβιας γαλακτικής ικανότητας καθώς και των ζωνών προπόνησης με βάση τον αερόβιο & τον αναερόβιο ουδό.
8255
 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου & πάρε προσφορά για εσένα ή την ομάδα σου!