offers2
offers2

Σε τι θα με βοηθήσει η ψυχοθεραπεία;

 

Η ψυχοθεραπεία είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος φροντίδας και θεραπείας συναισθηματικών δυσκολιών.

Οι συναισθηματικές μας δυσκολίες εμπλέκονται στη ζωή μας, επηρεάζουν τις αποφάσεις μας, τις σχέσεις μας, τις επιλογές μας, την ποιότητα ζωής μας και εν τέλει, την υγεία μας.

Ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική;

 

Συμβουλευτική

Χρειάζομαι συμβουλευτική, δηλαδή έναν μικρό κύκλο συνεδριών συμβουλευτικής φύσης, αν βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο προσωπικό ή αν έχω κάποια δυσκολία να αντιμετωπίσω στο περιβάλλον, στις σχέσεις μου ή αν θέλω να πάρω μια σημαντική απόφαση, αν νιώθω αποπροσανατολισμένοςκαι θέλω αλλαγες στη ζωή μου.

Ευνοείται έτσι η Προσωπική εξέλιξη και η αυτοβελτίωσή με στόχους όπως:

Αυτογνωσία, Αλλαγή καριέρας, Αλλαγές ζωής, Διαζύγιο, Προσωπική ανάπτυξη, Επίτευξη στόχων, επιθυμιών, Προβλήματα σχέσεων-γάμου, Οικογενειακά προβλήματα , Χαμηλή αυτοεκτίμηση, Αναβλητικότητα, Αυξημένος εκνευρισμός και επιθετικότητα, Σεξουαλική ταυτότητα

Ψυχοθεραπεία

Χρειάζομαι ψυχοθεραπεία, δηλαδή μια βαθιά διερεύνηση της προσωπικότητας και τς ιστορίας μου, με θεραπευτικό χαρακτήρα και στόχο όταν καταλαβαίνω πως αυτά που γνωρίζω και αυτά που έχω προσπαθήσει, δεν αρκούν για να ανακουφίσουν τα άσχημα συναισθήματα που έχω.

Χρειάζομαι στήριξη, υποστήριξη, συμμαχία, ελπίδα, ενίσχυση των ικανοτήτων μου, ενδυνάμωση, αλλαγή των δυσλειτουργικών κομματιών.

Σε αυτή την περίπτωση η ψυχική υγεία μου μπορεί να απειλήται από

Κατάθλιψη, Έλλειψη όρεξης για ζωή, Φοβίες, Δυσκολία στην διαχείριση άγχους, Κρίσεις πανικού, Έμμονες ιδέες, Διαταραχές διατροφής, Δυσκολία ελέγχου συναισθημάτων και συμπεριφορών, Μετατραυματικό στρες, Κακοποίηση, Πένθος, Αυτοκαταστροφικές τάσεις, Συναισθηματικές διαταραχές, Διαταραχές προσωπικότητας- Ψυχιατρικά νοσήματα, Ψυχοσωματικά προβλήματα, Παχυσαρκία, σοβαρές ασθένειες, θέματα σεξουαλικής υγείας

Τι είναι online ψυχοθεραπεία & γιατί να ξεκινήσω;

 
 
Στην online συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία οι συναντήσεις με τον ειδικό συμβαίνουν στο διαδίκτυο αντί του γραφείου του, και αυτή είναι η μόνη διαφορά.

Κλείνονται ραντεβού αναλόγως με την διαθεσιμότητα, οι συνεδρίες γίνονται σε πλατφόρμα που να εξυπηρετεί την βιντεοκλήση, όπως το skype, και οι πληρωμές γίνονται με καταθέσεις ή online banking.

Η online ψυχοθεραπεία δεν υστερεί καθόλου στη ποιότητα της επαφής, αντιθέτως έχει ξεχωριστά οφέλη:

 • Απόλυτη ευκολία & ταχύτητα: Δεν χρειάζεται να μετακινηθείς, να σπαταλήσεις χρόνο σε αναμονές και καθυστερήσεις
 • Πρόσβαση: από απομακρυσμένες περιοχές ή αν κατοικείς στο εξωτερικό
 • Επιλογή: Δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις επαγγελματία ψυχικής υγείας επιπλέον από αυτούς που βρίσκονται στην περιοχή σου
 • Διαλέγεις εσύ τον χώρο: που θα βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ώστε να νιώθεις άνετα.
 • Διακριτικότητα: Μπορείς να κάνεις ψυχοθεραπεία χωρίς αναγκαστικά να το γνωρίζει κανείς αλλος αν δεν θες να το μοιραστείς
 • ΑνωνυμίαΕπιλέγεις θεραπευτή εκτός της κοινότητας και του περιβαλλοντός σου
Η μόνη προυπόθεση είναι να έχεις καλή και σταθερή πρόσβαση στο διαδίκτυο
13473
 
 

Γνώρισε την online ψυχοθεραπεία, εύκολα, γρήγορα & ανώνυμα!

 

κλείσε τώρα μια ενημερωτική συνάντηση.

 
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συχνές ερωτήσεις

 
 

Πότε είναι αναγκαία η βοήθεια ενός ψυχολόγου;

Οι παρακάτω λόγοι αποτελούν σοβαρή αναγκαιότητα για παρέμβαση κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας και ειδικά όταν κάποια από τα συμπτώματα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κατάθλιψη, Έλλειψη όρεξης για ζωή, Φοβίες, Δυσκολία στην διαχείριση άγχους, Κρίσεις πανικού, Έμμονες ιδέες, Διαταραχές διατροφής, Δυσκολία ελέγχου συναισθημάτων και συμπεριφορών, Μετατραυματικό στρες, Κακοποίηση, Πένθος, Αυτοκαταστροφικές τάσεις, Συναισθηματικές διαταραχές, Διαταραχές προσωπικότητας- Ψυχιατρικά νοσήματα, Εθισμοί, Ψυχοσωματικά προβλήματα, Παχυσαρκία, Αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Πότε προτείνεται η βοήθεια ενός ψυχολόγου;

Άτομα που ζουν μια σχετικά ικανοποιητική ζωή μπορούν επίσης να επωφεληθούν, επιδιώκοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτογνωσία, Αλλαγή καριέρας, Αλλαγές ζωής, Διαζύγιο, Προσωπική ανάπτυξη, Επίτευξη στόχων, επιθυμιών, Προβλήματα σχέσεων-γάμου, Οικογενειακά προβλήματα , Χαμηλή αυτοεκτίμηση, Αναβλητικότητα, Αυξημένος εκνευρισμός και επιθετικότητα.

Ψυχολόγος ή Ψυχίατρος;

Ο ψυχίατρος κάνει κλινική διάγνωση και σχεδιάζει τον συνδυασμό της φαρμακευτικής – ψυχοθεραπευτικής αγωγής που χρειάζεται. Επίσης εκτιμά την ανάγκη για νοσηλεία.

Γιατί κάποιες φορές δεν αρκούν οι συμβουλές φίλων ή συγγενών ;

Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε την φροντίδα των ανθρώπων που μας αγαπούν αλλά χωρίς να αφεθούμε σε αυτήν.
Με τον ίδιο τρόπο που θα πηγαίναμε στο νοσοκομείο αν τα συμπτώματα μιας γρίπης επιδεινώνονταν ανησυχητικά.

Μπορεί ο ψυχολόγος να βοηθήσει κάποιον μέσω ενός συγγενή ή φίλου;

Ο ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει κάποιον να φροντίσει τον αγαπημένο του δίνοντας όμως έμφαση στις ανάγκες και στην υγεία του ατόμου που του απευθύνεται.

12566

Σύντομο Βιογραφικό της Σταυρούλα Σεφ

 
 
12568
 
 • Δουλεύει με εξατομικευμένο σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στην μοναδικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των θεραπευόμενων, με στόχο την ενεργοποιηση των προσωπικών δυνατοτήτων.
 • Ειδικεύεται και τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω σε ζητήματα που αφορούν αφορούν την σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και  την έκφραση της αλλά και τα τραύματα ή τις επιπλοκές που την συνοδεύουν.
 • Με αφορμή τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην παιδοψυχολογία ευαισθητοποιήθηκε ιδιαιτέρως για την ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας των γονέων πάνω στα θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.  Ασκεί συμβουλευτική γονέων με στόχο να μετατραπεί η σχέση τους, ακόμα και αν είναι διαζευγμένοι, σε χρήσιμο εργαλείο για την φροντίδα των παιδιών τους.
 • Η Σταυρούλα Σεφ, σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο της Αθήνας και παιδοψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο του Central Lancashire (UCLA).

 • Διατηρεί γραφείο στην Αθήνα στην περιοχή του Ταύρου από το 2009 και πρόσφατα και στη Ρόδο.

 • Δουλεύει με ανθρώπους που υποφέρουν από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές, δυσθυμία, διαταραχές άγχους, διαταραχές διάθεσης, πένθος, ψυχοσωματικά προβλήματα, προβλήματα επικοινωνίας και σχέσεων, θέματα σεξουαλικής υγείας,οικογενειακές σχέσεις, με ανθρώπους που νιώθουν αποπροσανατολισμένοι, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τι φταίει και όλο μεγαλώνει η αίσθηση του ανικανοποίητου, και με ανθρώπους που επιδιώκουν αλλαγές στη ζωή τους και να ζήσουν πιο κοντά στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, πιο ευχαριστημένοι και πιο ολόκληροι.
 • Δουλεύει με παιδιά που έχουν υποστεί τραύμα, σωματικό ή ψυχικό καθώς και με παιδιά που εμφανίζουν δυσκολίες προσαρμογής, επιθετικότητα, μειωμένη σχολική απόδοση, απόσυρση, ή συναισθηματική διαταραχή.
 • Δουλεύει με εφήβους που χρειάζονται στήριξη για ένα πιο ομαλό πέρασμα στην ενηλικίωση καθώς επίσης με οικογένειες και ζευγάρια που χρειάζονται στήριξη για την από κοινού διαχείριση των προβλημάτων και των συγκρούσεων.
 
12559
 

Γνώρισε την online ψυχοθεραπεία, εύκολα, γρήγορα & ανώνυμα!

κλείσε τώρα μια ενημερωτική συνάντηση

  * Συναινώ στο ότι το Feeling Better και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.